Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2007 16:48 - религия=уиндолс=монополизъм
Автор: qop Категория: Технологии   
Прочетен: 1062 Коментари: 0 Гласове:
0



Дали ще се прекланяме пред уиндолс след време!?!?!?!?.... дано не.....
Но засега върши работа, а революция откъм операционните системи не се задава. Монопола на  уиндолса само се засилва.
Все пак не мога да отрека и удобството от единна операционна
система позволяваща всичко да бъде на една основа => по-лесното свързване на всички домашни компютри. Без нея щеше да има голяма "обърквация" и нищо нямаше да е както трябва - то сега не че е, но пак е по добре от това което можеше да бъде. Няма начин да не е монополист, след като всички го използват и се е наложил на пазара поради липса на добра алтернатива, която е линукс например който не може всички да го ползват пореди слабата си подготовка от гледна точка на ИТ технологиите.
            Религията като цяло също е монополист - няма алтернатива за вяра, върху която се основава религията. Има разбира се различни видове религия - християни, мохамедани, будисти и т.н., което се явява разновидност за различните вкусове на хората - както и при уиндолс - има разновидности. Хора които не ползват компютър също има - както и атеисти. Те отхвърлят вярата (нужда от копютър) като цяло и живеят без нея.
            Идеята ми е, че операционната система на вярата е религията и понеже по-голямата част от населението се нуждае от такава ОС, според закона (щом има търсене - има предлагане) се предлага иманно религията. Може да е станало по естествен път, но е станало! Тази операционна система има бъгове - джихад, криворазбрана Библия или Корана и тем подобни, но понеже е монополист, т.е. няма алтернатива, хората се примиряват като общатата част от населението. И при уиндолса е същото - когато се измислят компютрите и започват хората да си ги купуват, изниква проблема с операционната система. Ясно е, че трябва да е тип - монополна за да могат всички да я ползват. Друг е проблема, че според мен монополната система трябва да е freeware, но някои хора искат да направят много пари и са успяли.
 



Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: qop
Категория: Технологии
Прочетен: 28389
Постинги: 4
Коментари: 3
Гласове: 10
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930